Bilgi Diyarı

Aşağıdaki Kutu ile Sonsuz Bilgi Diyarı'nda İstediğinizi Arayabilirsiniz...

Amy Johnson

  • Okunma : 220
Amy Johnson Resim

(1903-1941). Amy Johnson, İngiltere’den Avustralya’ya tek başına uçan ilk kadındır. İngiltere’de Hull’da doğdu (günümüzdeki Humberside). Eğitimini Sheffield Üniversitesinde tamamladıktan sonra 1928’de uçuş dersleri almaya başladı. Kısa bir süre sonra da pilot ve yer mühendisi oldu.

    Kendisine ün kazandıran uçuşunu 1930’da yaptı. 5 Mayıs’ta Surrey’de Croydon’dan havalanan Amy Johnson, yolculuğu sırasında, onarım için birkaç iniş yaptıktan sonra 24 Mayıs’ta, Avustralya’da Port Darwin’e vardı. Bu uçuşla ulusal kahraman oldu. Daily Mail gazetesi ona 10 bin sterlin ödül verdi. Aynı zamanda kumandanlık rütbesi de verilen Amy Johnson, 1931 ’de uçakla İngiltere’den Japonya’ya ve bir yıl sonra Güney Afrika’ya gidip geldi. Bu uçuşlarıyla her iki yönde de rekor kırdı.

    1932’de başka bir ünlü havacı olan J. A. Mollison’la evlendi. Kocasıyla birlikte 1933’te Atlas Okyanusu’nu doğu ucundan batı ucuna 39 saatte geçti. 1936’da Londra’dan Cape Town’a gidip gelerek gene rekor kıran uçuşlar yaptı.

    II. Dünya Savaşı başlayınca, yeni ya da onarılmış uçakları fabrikadan havaalanına taşımakla görevli bir sivil pilot ekibine katıldı. Uçağının Thames Halici’ne düşmesi üzerine ölen Amy Johnson, yiğit ve kararlı bir kadındı.

Amy Johnson Resimleri