Bilgi Diyarı

Aşağıdaki Kutu ile Sonsuz Bilgi Diyarı'nda İstediğinizi Arayabilirsiniz...

Douglas MacArthur

  • Okunma : 218
Douglas MacArthur Resim

(1880-1964). ABD’li general Douglas MacArthur, II. Dünya Savaşı’nda (1939-45) Müttefikler’in savaşı kazanmalarında önemli rol oynamış ve daha sonra Kore Savaşı’nda (1950-53) Birleşmiş Milletler kuvvetlerinin komutanlığını yapmıştır.

    Douglas MacArthur, Arkansas’ta dünyaya geldi. Babası gibi subay olmaya karar vererek New York eyaletindeki West Point’teki ABD Askeri Akademisi’ni bitirdikten sonra, I. Dünya Savaşı’nda Fransa’da savaştı, 1918’de savaş bittiğinde tuğgeneraldi. 1930’da kara kuvvetleri kurmay başkanlığına getirildi.

    1935’te Filipinler’e askeri danışman olarak atandı ve Japon saldırılarına karşı bir savunma gücü kurmaya çalıştı. 1937’de ordudan ayrılmış olmasına karşın, 1941’de Uzakdoğu’daki ABD kuvvetlerinin komutanlığına getirildi. Filipinler’de Japonlar’a karşı bir engelleme ve geciktirme harekâtı yürüttü. 1945’te II. Dünya Savaşı bittiğinde, MacArthur Japonya’nın işgalinde görevli Müttefik ordularının komutanıydı.

    Kore Savaşı’nın ilk dokuz ayında Birleşmiş Milletler kuvvetlerinin komutanlığına atandıysa da, Başkan Harry S. Truman ile savaş konusunda anlaşmazlığa düşünce 1951’de bu görevden uzaklaştırıldı. MacArthur ordudan ayrılınca özel bir şirketin yönetim kurulu başkanlığına getirildi

Douglas MacArthur Resimleri