Bilgi Diyarı

Aşağıdaki Kutu ile Sonsuz Bilgi Diyarı'nda İstediğinizi Arayabilirsiniz...

Glenn Hammond Curtiss

  • Okunma : 223
Glenn Hammond Curtiss Resim

(1878-1930). ABD havacılığının öncülerinden Glenn Hammond Curtiss New York eyaletindeki Hammondsport’da doğdu.

    Aynı zamanda motosiklet yapımcısı ve yarışçısı olarak da tanınan Curtiss benzinle çalışan hafif m otor yapımında uzmanlaştı.

    Curtiss, mucit Alexander Graham Bell’in 1907’de kurduğu Havacılık Deneyleri Derneği’nin (AEA ) üyeliğine kabul edildi. Sonraki üç yıl içinde uçaklar ve havacılık konusundaki çalışmalarıyla birçok önemli ödül kazandı. 1908’de, derneğin tasarımı olan June Bug adlı uçakla, 1 dakika 43 saniyede 1.800 metrelik bir uçuşu gerçekleştiren Curtiss Scientific American Magazine Amerikan Bilim Dergisi”) kupasını kazandı. 1909’da bu kez kendi tasarımı olan bir uçakla, Reims’de (Fransa) bir kupa daha kazandı. Albany’den New Y ork’a 2 saat 51 dakikada uçarak, New York’ta çıkan World (“Dünya”) gazetesinin 10 bin dolarlık ödülünü aldı.

    Curtiss 1910 da uçağıyla bir savaş gemisine inerek yeniden havalanmayı başardı. 1911’de San Diego’da (California) ilk kez uçağıyla denize inmeyi ve denizden havalanmayı başaran Curtiss’e bundan dolayı “Deniz Havacılığının Babası” denir.

    Curtiss 1909-19 arasında birçok havacılık okulunun açılmasına öncülük etti. Mayıs 1919’da deniz kuvvetlerinin NC-4 adlı deniz uçağıyla, Atlas Okyanusu üzerindeki ilk başarılı uçuşunu yaptı. Curtiss, A. M. Herring’in işbirliğiyle, ilk ABD uçak yapım şirketini kurdu. Geliştirdiği eğitim uçağı I. Dünya Savaşı sırasında yaygın olarak kullanıldı. Kayalık Dağlar üzerinden uçarak gerçekleştirdiği ilk posta servisiyle de ün kazandı

Glenn Hammond Curtiss Resimleri