Bilgi Diyarı

Aşağıdaki Kutu ile Sonsuz Bilgi Diyarı'nda İstediğinizi Arayabilirsiniz...

Joe Louis

  • Okunma : 219
Joe Louis Resim

(1914-1981). ABD’li boksör Joe Louis, dünya ağır sıklet boks şampiyonluğunu 12 yıl elinde tutarak boks tarihinde rekor kırmıştır. Alabama’daki Lexington’da doğan ve asıl adı Joseph Louis Barrow olan Louis “Kara Bomba” lakabıyla tanınır.

    Amatör olarak üstün başarı gösterip Altın Eldiven’i kazandıktan sonra 1934’te profesyonel oldu. Üç yıl geçmeden, James Braddock’usekizinci rauntta nakavtla yenerek dünya ağır sıklet şampiyonluğunu kazandı. Spor yaşamı boyunca bu unvanını 25 kez korudu ve en ünlü boksörlerle yaptığı unvan maçlarından 20’sini nakavtla kazandı. En parlak yılları II. Dünya Savaşı’na rastlayan Louis, Aralık 1940 ile Haziran 1941 arasındaki kısa dönemde yaptığı yedi karşılaşmada da şampiyonluğu rakiplerine kaptırmadı.

    1949’da ringlerden ayrılan Louis, sonradan yaptığı iki unvan maçını sayıyla kaybetti. 1951’deki son önemli karşılaşmasında ise Rocky Marciano’ya sekizinci rauntta nakavtla yenildi. Profesyonel spor yaşamı boyunca 71 maçtan 68’ini kazanmış olan boks şampiyonu, sonraki yıllarda ününü ve servetini koruyamadığı için, yaşamının son yıllarını Las Vegas’taki bir gece kulübünde çalışarak geçirdi.

Joe Louis Resimleri