Bilgi Diyarı

Aşağıdaki Kutu ile Sonsuz Bilgi Diyarı'nda İstediğinizi Arayabilirsiniz...

Miami

  • Okunma : 230
Miami Resim

Florida eyaletinin güneydoğu kıyılarında yer alan Miami, tropik bölge yakınlarındaki tek büyük ABD kentidir. Nemli astropik iklimi, sıcak denizi ve uzun kumsallarıyla ABD’nin başlıca kışlık tatil merkezidir. Ne var ki, bu yörede arada sırada büyük kasırgalar da çıkar.

    Kentin en önemli gelir kaynağı turizmdir. Kıyı şeridi lüks gökdelen oteller, yat limanları, yat kulüpleri, golf alanları ve motellerle doludur. 300 bin dolayında Kübalı göçmenin bulunduğu Miami’nin bir kesimi, Küba’nın başkenti Havana’dan esinlenerek “Küçük Havana” diye adlandırılır. Turistler ile Kübalı göçmenlerin dışında, Miami kenti ve çevresinde Miami Üniversitesi ve başka yüksekokullarda okumaya gelen öğrenciler yaşar.

    Dünyanın en büyük deniz hayvanı koleksiyonlarından biri Miami’deki okyanus akvaryumundadır. Miami denizaltı araştırmaları merkezi olarak bütün dünyada tanınmıştır. Kentte çok iyi bir ulaşım ağı bulunur. Gelişmiş karayolları ve iki ana demiryolu, turizm ve yük taşımacılığında kullanılır. Uluslararası havalimanı ABD’nin en işlek havalimanlarındandır. Genişletilmiş Miami limanı yolcu ve yük gemilerine hizmet verir.

    Kentin sanayi ürünleri arasında inşaat gereçleri, mobilya, spor giysi ve gereçleri sayılabilir. Miami’den kuzey bölgelerine ekspres yük trenleri ile turunçgiller, tropik meyveler ve kış sebzeleri gibi tarımsal ürünler gönderilir.

    İspanyollar 16. yüzyılda Miami’ye geldiklerinde burada eski bir Yerli köyü vardı. 1821’de ise bölgeyi ABD eline geçirdi. Miami’nin bir kent olmasında en çok emeği geçen insan 1886’da Florida Doğu Kıyısı Demiryolu’nun yapılmasına ön ayak olan Henry Flagler’dir (1830-1913).
    Nüfusu 371.100’dür (1988).

Miami Resimleri