Bilgi Diyarı

Aşağıdaki Kutu ile Sonsuz Bilgi Diyarı'nda İstediğinizi Arayabilirsiniz...

Ruhr

  • Okunma : 220
Ruhr Resim

Almanya Federal Cumhuriyeti’nde, batıda Hollanda sınırından doğuda Dortmund’a kadar uzanan bölgede çok sayıda sanayi kenti yer alır. Ruhr bölgesi ya da kısaca Ruhr olarak anılan bu bölge adını, güney kesimi boyunca akarak Duisburg’da Ren’le birleşen Ruhr İrmağından alır.

    Dünyadaki en büyük ve zengin kömür yatakları Ruhr bölgesindedir. Burada çıkartılan kömürden üretilen bir kokkömürü çeşidi çelik yapımında kullanılır. Ruhr’daki demir-çelik sanayisinde önceleri bölgeden ve güneydoğudaki Siegerland’dan çıkartılan demir cevheri kullanılırken, artık çeşitli yabancı ülkelerden alınan cevherler de kullanılmaktadır.

    Dünyanın en büyük ırmak limanlarından biri olan Duisburg büyük bir mavna trafiğinin kilit noktasıdır. Ağır mavna trafiği kuzey ve doğudan kanallar yoluyla da Ruhr’a ulaşabilmektedir. Demir ve karayolları ağı bölgenin her noktasına ulaşma olanağı verir. Zengin kömür yatakları, modern çelik fabrikaları ve iyi ulaşım sistemi Ruhr’u dünyanın en büyük sanayi bölgelerinden biri durumuna getirmiştir. Ruhr’da kömür ve çeliğin yanı sıra kimyasal maddeler, boya ve boyarmaddeler, makine ve dokuma üretimi de yapılır. Demir-çelik fabrikalarında yan ürün olarak elde edilen havagazı, büyük borularla yüzlerce kilometre uzaklıktaki kentlere ve fabrikalara taşınır.

    Ruhr’daki kentlerin çoğu Lippe ve Ruhr ırmakları arasındadır. Duisburg ve Dortmund’un yanı sıra Hamborn, Oberhausen, Mülheim, Essen, Gelsenkirchen ve Bochum bunlar arasındadır. Ruhr Irmağı’nın güneyinde, bölgenin sınırlarında Hagen ve Wuppertal ile çatal bıçak gibi madeni el aletleri ve mutfak eşyaları üretilen Solingen ve Remscheid yer alır. Ülkenin en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olan Ruhr’da çiftçilik de yapılmaktadır.

Ruhr Resimleri