Bilgi Diyarı

Aşağıdaki Kutu ile Sonsuz Bilgi Diyarı'nda İstediğinizi Arayabilirsiniz...

Tembel Hayvan

  • Okunma : 230
Tembel Hayvan Resim

Çok yavaş hareket etmelerinden ötürü tembel hayvan denen memeliler Güney ve Orta Amerika’nın tropik ormanlarında yaşar. Bu hayvanlar kancaya benzeyen uzun tırnaklarıyla tutundukları dallardan baş aşağı sarkarlar. Öbür hayvanlara göre ters yönde uzayan uzun kılları, sağanak yağışların ağaçlara asılı durumdaki gövdelerinden kolayca akıp gitmesini sağlar. Kılları arasındaki oluklarda özellikle yağmur mevsimi boyunca yeşil yosunlar büyür. Bu yeşil örtü tembel hayvanın orman bitkileri arasında ayırt edilmesini zorlaştırır. Ayrıca kılları arasında, tırtıl evresinde bitkilerle beslenen gece kelebekleri yaşar.

    Tembel hayvanların uzunluğu ender olarak 60 santimetreyi aşar. Ama atalarından biri olan dev yer tembel hayvanının filden bile iri olduğu fosillerinden anlaşılmaktadır. Gündüzleri uykuda geçiren tembel hayvanlar geceleri ağır hareketlerle dolaşmaya çıkarak yaprakları ve ağaç kabuklarını yer. Su içmek için yere hemen hiç inmediklerinden su gereksinimlerini meyve yiyerek karşılarlar. Tembel hayvanlar sessiz ve yalnız yaşayan hayvanlardır. Dişiler bir batında tek bir yavru doğurur.

    Uzmanlar tembel hayvanları iki cins altında toplar. Bunlardan birinde yer alanların ön ayaklarında ikişer, arka ayaklarında üçer parmak, öbürlerinin her ayağında üçer parmak vardır.

Tembel Hayvan Resimleri