Bilgi Diyarı

Aşağıdaki Kutu ile Sonsuz Bilgi Diyarı'nda İstediğinizi Arayabilirsiniz...

Dakar

  • Okunma : 271
Dakar Resim

Senegal’in başkenti ve Batı Afrika’nın başlıca limanlarından biridir. Afrika’nın en batı ucundaki Yeşil Burun’da yer alır. Bu bölgeye ilk kez 16. yüzyılda HollandalIlar geldi. Daha sonra, 17. yüzyılda Fransızlar tarafından ele geçirildi. 18. yüzyılda Fransız ve İngilizler arasında yoğun savaşlara sahne olan Dakar, Napolyon Savaşlarindan sonra 1817’de Fransızlar’a bırakıldı. 1885’te, Dakar’dan Saint Louis’e kadar uzanan ilk Batı Afrika demiryolu kentin gelişimini hızlandırdı ve kent Senegal’in dış ülkelere yerfıstığı gönderdiği başlıca limanı oldu. Bugün Dakar’ı doğuya, Mali’nin başkenti Bamako’ya bağlayan bir demiryolu daha vardır. Başlıca sanayi kolları yerfıstığı yağı üretimi, balık konserveciliği, kamyon montajı ve petrol arıtmacılığı olan Dakar Afrika’nın önde gelen ticaret merkezlerinden biridir.

    Güney Amerika’ya en yakın Afrika limanı olan Dakar, Güney Amerika, Avrupa ve Güney Afrika arasındaki ulaşım bağlantısı üzerinde önemli bir uğrak yeridir.

    Dakar modern ve güzel bir kenttir. İşlek bir limanın ve tersanenin yanı sıra çeşitli müzeleri, bir üniversitesi, bir hayvanat bahçesi, parkları ve kıyı boyunca uzanan plajları vardır.

Dakar Resimleri